.
News Image

Jan Schepens: “Dan heb ik de neiging om me slecht te voelen”

Hij blijft alert

We kunne ons inbeelden dat een prostaatonderzoek voor mannen niet meteen het meest aangename is wat je kan gaan doen. Toch is het onzettend belangrijk. Alleen zo kan je vroegtijdig voorkomen dat je ooit met prostaatkanker te maken krijgt.

Jan Schepens moet toegeven dat hij zelf ook wat gêne heeft om zo’n controle te laten uitvoeren. “En als ik er nu zo over nadenken, besef ik dat dit redelijk kinderachtig is. Het nadeel van je ganse lijf te monitoren, is dat je je soms onnodig zorgen maakt”, begint hij in Tv Familie.

Jan heeft thuis een app staan die zijn slaap monitort. En zelfs die app kan ervoor zorgen dat Jan zich plots nodeloos slecht voelt of zorgen maakt.

“Als ik zie dat ik slechts zes uur geslapen heb, heb ik haast automatisch de neiging om me slecht te voelen terwijl ik me eigen goed voel.

Jan heeft geen schrik om teelbalkanker te krijgen, maar voor prostaatkanker zit de schrik er toch een beetje in. “Mijn bompa had het. Dat is niet altijd erfelijk, dus ik wil geen doemscenario’s op mezelf projecteren. Maar ik ben alert. Zo’n behandeling kan onaangename bijwerkingen hebben

Bio van Jan Schepens

Meer Over:

Jan Schepens