.
Jan Smit
vrijdag 19 januari 2024

Jan Smit: “Het ene kind is het andere niet”

Hij heeft veel gemist

Toen Jan Smit amper 10 jaar was, begon hij al als artiest en werd hij populair in Nederland. Jan is nog altijd razend populair en zijn succes kent maar geen einde. Een normaal leven heeft de zanger dus nooit echt gekend.

“Op latere leeftijd ben ik erachter gekomen dat ik heel veel gemist heb. Nooit kind geweest, geen gewone puberteit gehad. Versta me niet verkeerd: dat is niet erg want ik heb een erg mooie jeugd gehad, maar het heeft me wel onwetend gemaakt. Ik zie nu bij de kinderen hoe een puberbrein werkt en daardoor kom ik weleens in situaties terecht dat ik denk: 'Waarom doe je dat nou? Waarom denk je zo?' Ik heb dus nooit geweten dat het gangbaar is dat pubers zich afreageren op hun ouders, om de simpele reden dat ik dat nooit heb gedaan. Want ik was altijd aan het doen wat ik graag deed en was dag in dag uit met volwassenen op pad. Dat zorgde er in mijn latere leven voor dat ik niet genoeg begrip had voor de gedachtegang van jonge mensen, en dus ook niet voor de kinderen thuis”, zegt hij in Het Belang van Limburg.

Pubers, niet alle ouders weten hoe ze ermee moeten omgaan. En ook Jan moet toegeven dat hij soms niet veel van pubers begrijpt.

“En het ene kind is het andere niet, zo zijn onze dochters totaal verschillend. Maar zoals ik net vertelde heb ik nooit een normaal leven gekend, en dat probeer ik nu een beetje in te halen.”

Bio van Jan Smit

Meer Over:

Jan Smit