.
Jan Smit
maandag 29 januari 2024

Jan Smit: “Ik gaf dat aan als reden van mijn afwezigheid”

Hij had een burn-out

Toen Jan Smit een burn-out kreeg, voelde hij zich gefaald. Toch was dat nergens voor nodig. Jan besloot in therapie te gaan en dat heeft hem erbovenop geholpen. Hij heeft er ook veel uit geleerd.

“Dat het altijd moest gaan zoals ik het wilde. Dat alles afgestemd moest worden op mijn carrière: vakanties werden voortdurend onderbroken, er kwam altijd wel een aanbod binnen dat we niet konden weigeren. Als ik iets weigerde, betekende dat sowieso ook verlies voor Christoff en Florian. Of het nu ging om geld, succes of aanzien, er was altijd wel iets dat belangrijk was. Maar wat kan er nou belangrijker zijn dan je gezin? Niks, toch? Dat heb ik moeten leren. Nu kan de paus me bellen tijdens mijn vakantie, maar ik zal niet opnemen. De streber in mij weet dat-ie alle prijzen heeft gewonnen die er te winnen vielen, dus niets hoeft nog”, vertelt hij aan Het Belang Van Limburg.

Jan zag het niet meer zitten om op te treden en besloot wat gas terug te nemen. Dat het hele land ook net in lockdown moest, kwam voor hem als gelegen.

“Ik gaf acute laryngitis aan als reden voor mijn afwezigheid. Ik was op mijn zwakst en had geen zin om dat te delen met de rest van de wereld. Ik voelde me niet geroepen om het achterste van mijn tong te laten zien aan om het even welke journalist die op de loer lag in de bosjes. Het was zelfbescherming.”

Bio van Jan Smit

Meer Over:

Jan Smit