.
Jan Smit
donderdag 22 augustus 2024

Jan Smit: “Ik hoef geen verantwoording af te leggen” 

Hij krijgt vaak kritiek 

Als Jan Smit tijd heeft dan verblijft hij heel vaak in Spanje in zijn woning in Marbella. Dan post hij al eens iets op sociale media en krijgt hij natuurlijk ook heel wat kritiek te verwerken.

“Dan reageren mensen vaak dat we onze kinderen toch wel heel veel alleen thuis laten. Wel, dat is niet waar. Trouwens, als ik thuis ben, gewoon in Volendam, zie ik onze oudste dochter ook vaak drie dagen niet. Ze heeft 'n scooter, staat op, zegt 'goeiedag', vertrekt, komt 's avonds weer thuis en zegt 'goeieavond'. Meer niet. En zo hoort het ook. Dat is opgroeien”, zegt Jan in Primo.

Fem, de oudste dochter van Jan is ondertussen zestien, Emma is dertien en Senn wordt elf. Van kleine kinderen kun je hier niet meer spreken. Maar gelukkig hebben ze Jans schoonmoeder als vliegende keeper.

“Zij komt op de kinderen passen als we er niet zijn. Er wordt voor hen gekookt en ze worden naar school gebracht, dus wij kunnen makkelijk twee nachtjes weg. Ze zijn bovendien heel zelfstandig opgevoed. Zo eens een paar nachtjes weg is bovendien heel goed voor je relatie. Liza en ik hebben de luxe dat het kan en daar plukken we graag de vruchten van. Bovendien hoef ik aan niemand verantwoording af te leggen.”