.
Jan Smit
dinsdag 23 januari 2024

Jan Smit: “Ik zie dat niet als een optie”

Hij heeft een doel nodig

Toen Jan Smit een burn-out kreeg besefte hij heel goed dat hij zijn leven anders moest gaan aanpakken. Hij zette zijn carrière op een lager pitje en spendeerde meer tijd met zijn gezin. Vooral dat laatste vond hij heel erg belangrijk.

Als artiest is regelmaat in je leven natuurlijk niet altijd erg makkelijk. Toch lukt het bij Jan en zijn gezin wel.

“Wij staan om kwart over zeven op, maken het ontbijt klaar, kijken naar het nieuws. De twee meiden moeten om acht uur naar school en onze zoon om halfnegen. Daarna gaan we de hond uitlaten en sporten, dat laatste zo'n drie keer per week. Na het sporten doe ik nog een bak koffie op de dijk. Meestal in 't zonnetje, zoals vandaag, want de zon komt altijd op in de haven. En dan komt de rest van de dag en bekijk ik wat ik allemaal moet doen, maar eigenlijk doe ik niet zo veel meer. Vroeger was ik elke dag op pad, maar nu probeer ik dat te reduceren”, klinkt het in Het Belang Van Limburg.

Doordat Jan vroeg als artiest is begonnen en nog altijd bezig is, hoeft hij zich financieel geen zorgen meer te maken. Zo kan hij het zich eens permitteren om eens een keertje niks te doen. En dat maakt hem gelukkig.

“Maar helemaal niets doen zie ik niet als een optie, want ik heb een doel nodig. Dus ik treed nu zo'n vijftig, zestig keer per jaar op. Omdat ik dat leuk vind. En verder ga ik fietsen, padellen en ik speel taxichauffeur voor onze kinderen: van het voetbal naar de tennis naar de bioscoop, overal waar ze maar naartoe willen. En we hebben een huis in Marbella waar we elke maand een week naartoe proberen gaan. Dus ik blijf wel degelijk in beweging, maar ik ben niet meer zoals vroeger elke dag van 's morgens tot 's avonds aan het werken.”

Bio van Jan Smit

Meer Over:

Jan Smit