.
Jan Verheyen
zaterdag 17 juni 2023

Jan Verheyen kreeg twee jaar

Nu pas beseft hij hoe straf dat was

Hij was allesbehalve een leerling die graag naar school ging. Het middelbaar bleek eigenlijk nooit een plek waar hij zich thuis voelde.

De school heeft hem uiteindelijk in het zesde middelbaar gebuisd voor heel wat vakken. “‘Steek ze in je gat, die herexamens’, dacht ik en ik heb een afscheidsbrief geschreven die ik in de leraarskamer in alle postvakjes ben gaan leggen. Thuis heb ik gezegd: ‘Ma, pa, ik stop met school, ik ga in de film’ en achteraf bekeken is dat misschien wel het belangrijkste scharniermoment in mijn leven gebleken”, verneemt Het Laatste Nieuws van Jan.

“Had mijn vader toen gezegd: ‘Dat zal niet zijn, bazeke’, ik weet bij God niet hoe mijn leven zou zijn verlopen. Maar hij vroeg bedenktijd en de volgende ochtend zei hij: ‘Je krijgt twee jaar, als het na die twee jaar niks is geworden, haal je alsnog dat diploma of ga je werken”, onthult Jan Verheyen.

“Nu ik zelf vader ben van een dochter die over een paar weken de humanioradeuren achter zich toegooit, besef ik hoe straf dat was. Ik weet niet of ik er hetzelfde op zou reageren”, vertelt hij eerlijk tijdens het interview met Het Laatste Nieuws.

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen