.
Janine Bischops
zondag 5 maart 2023

Janine Bischops: “Ik ben bezig met mijn euthanasiepapieren in orde te brengen”

Maar nu voelt ze zich nog altijd goed

Dankzij programma’s als ‘#LikeMe’ worden ook moeilijke thema’s bespreekbaar. Zo had men het in het eerste seizoen over kanker, in het tweede seizoen over adoptie en bracht men ook homo-haat onder de aandacht in het derde seizoen.

In het vierde seizoen staat de ziekte van alzheimer centraal in de levens van enkele personages. Vooral Tintin en directeur Wolfs worden daar mee geconfronteerd.

Janine Bischops speelt de rol van Tintin en zij moet toegeven dat het soms best heftig was om de rol te spelen.

“Dat kwam niet alleen door de aanwezigheid van Nicole Josy, die zelf aan alzheimer leed, maar ook door het feit dat ik zelf al de 80 voorbij ben en dat speelt ook soms wel eens door mijn hoofd. Mijn beste vriendin, met wie ik na mijn scheiding zoveel mooie reizen heb gemaakt, is ook dement en zit in een homo. Zij herkent haar man en kinderen zelfs niet meer”, zucht Janine in Dag Allemaal.

Janine vraagt zich regelmatig af of zij de volgende is die met de ziekte zal geconfronteerd worden. “Ik heb al tegen mijn kinderen gezegd dat het voor mij dan niet meer hoeft. Ik ben volop bezig om mijn euthanasiepapieren in orde te brengen. Misschien ben ik nog 20 jaar goed, maar ik wil gerust zijn. Als ik iets ergs mankeer, wil ik dat ze mij gewoon laten gaan. Al hoeft dat nog niet meteen morgen te gebeuren, hoor.”