.
Jasmijn Van Hoof
zaterdag 18 november 2023

Jasmijn Van Hoof maakte carrièreswitch: “Ik wilde daar professioneel mee bezig zijn”

Maar het was toch niet zoals acteren

Het kwam voor sommigen als een grote verrassing maar Jasmijn Van Hoof is in het voorjaar van 2024 terug te zien in ‘Familie’. Ze is een tijdje weggeweest, maar nu is ze weer helemaal terug.

Haar vertrek dateert al van 2021 en had als reden dat ze een andere weg wou inslaan. Ongelukkig was ze niet op de set, maar de drang om iets nieuws te proberen was des te groter.

“Ik dacht er al langer over om eens voltijds en professioneel met koken bezig te kunnen zijn en droomde zelfs van een eigen koffiebar of kleine bakkerij. Na mijn exit koos ik voor een carrièreswitch en volgde een opleiding tot barista”, vertelt ze aan Het Laatste Nieuws

Maar daar hield het niet bij op, want ze schreef zich ook nog in aan de koksschool en deed stage in twee restaurants. Ze heeft ook eventjes bij een bakkerij en chocolatier gewerkt en al die kansen doen haar nu tevreden terugblikken op de voorbije jaren.

Maar het acteren kon Jasmijn dus niet missen. Hoewel ze graag culinair bezig was, was de passie niet zo groot als voor het acteren. “Ik was er ook niet op voorbereid dat het gemis zich zo stiekem in mij zou nestelen en alsmaar groter zou worden. Ik besefte in elk geval dat ik mijn job als actrice niet definitief wilde opgeven voor een culinaire job. Daarvoor deed ik 'Familie' veel te graag.”