.
Jean-Marie Pfaff
donderdag 11 juli 2024

Jean-Marie Pfaff: “Dat heeft me veel pijn gedaan”

Ze hadden altijd kritiek

Wanneer je aan topsport doet, dan win je natuurlijk het liefst heel graag. Maar jammer genoeg hoort verliezen er ook bij. En dat is natuurlijk niet altijd zo leuk. Een verloren match is geen pretje om mee om te gaan.

“Een sportman moet leren omgaan met verliezen. Dat sterkt je. Een goed incasseringsvermogen is even belangrijk als een deftig doorzettingsvermogen. Veel jeugdspelers worden met talent geboren, maar kunnen niet omgaan met teleurstellingen”, zegt Jean-Marie Pfaff in Primo.

Bij Jean-Marie is het ook niet altijd over rozen gegaan, ook niet als kind. Hij heeft ook heel vaak dingen over zich heen gekregen, het was altijd wel iets waar ze commentaar op hadden.

“Dat zijn zaken die me destijds veel pijn gedaan hebben. Achteraf komen diezelfde mensen dan wel op je schouder kloppen: 'Ik heb het toch altijd van jou gezegd dat je het ver zou schoppen.' Tja... Ook de afwezigheid van mijn vader, hij is gestorven toen ik twaalf was, heb ik altijd als een groot gemis ervaren. Dat speelt allemaal mee.”

Bio van Jean-Marie Pfaff

Meer Over:

Jean-Marie Pfaff