.
News Image

Jean-Marie Pfaff gaat zingen tijdens Oktoberfeesten in Wieze

Wieze Oktoberfeesten komen na 32 jaar opnieuw thuis in de Oktoberhallen


Op 21 en 22 september 2018 vinden, na een pauze van 32(!) jaar, opnieuw de Wieze Oktoberfeesten plaats in de Oktoberhallen van Wieze. Deze legendarische feesten, die op hun hoogtepunt 16 dagen duurden en meer dan 200.000 feestvierders naar Wieze deden afzakken, worden door Brouwerij De Brabandere, de Oktoberhallen en Radar Events nieuw leven ingeblazen, mét respect voor de rijke traditie. Verwacht u dus aan een ambiancevolle, muzikale avond in een unieke en vriendschappelijke sfeer, kip aan’t spit, dirndls, Bratwursten, special acts…en natuurlijk bier, véééél bier!

De Oktoberfeesten van Wieze dragen een rijke traditie met zich mee en brachten in het verleden een ware volkstoeloop teweeg. Niet in het minst dankzij de toenmalige plaatselijke brouwerij, die de feesten rijkelijk van Wieze bier voorzag. Maar de Oktoberfeesten zijn veel meer dan dat. Niet voor niets worden ze betiteld als ‘Het feest van de vriendschap’, want sinds het ontstaan ervan, draaien de feesten om eenheid, verbondenheid en Gemütlichkeit. Dat deze unieke sfeer en andere mooie tradities gerespecteerd worden, is voor de organisatoren de essentie van de feesten en dat uit zich ook in het gevarieerde programma.Zo is er o.a het Oberbayernorkest, dat authentieke stemming brengt aan het begin van de avond. Naarmate de avond vordert zal het publiek ondergedompeld worden in een sfeervol totaalspektakel met een indrukwekkende dansgroep, een optreden van de one and only Dennie Christian, de première van de reïncarnatie van de Voice of Europe: Freddy Wally, Duitse clips van de jaren 50 tot nu, Bayern Burlesque acts, lopen de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem langs, mag huisorkest Die Verdammte Spielerei natuurlijk niet ontbreken, kan je meezingen met de Retronettes, mag je pure ambiance verwachten van zanger/accordeonist Johan Veugelers én is er wel een héél bijzondere special act…Wie Oktoberfeest zegt, zegt (naast Wieze) München en wie München zegt, zegt Bayern München en wie Bayern München zegt, zegt….Jean-Marie Pfaff! Jean-Marie verdedigde van 1982 tot en met 1987 het doel van de Beierse voetbalgrootmacht en groeide daar niet enkel uit tot de beste doelman van de wereld, maar maakte er ook de Oktoberfeesten mee vanop de eerste rij in hun Heimat. Jean-Marie kon en mocht dus niet ontbreken op de Wieze Oktoberfeesten 2018. Mmeer nog, voor deze historische herlancering van de feesten zal hij niet enkel van de unieke sfeer komen genieten, hij kruipt zowaar zelf het podium op om het feestje mee te verzorgen!

U leest het goed, Jean-Marie Pfaff zal de micro ter hand nemen en zijn vocale capaciteiten op het publiek loslaten. Of zijn zangkwaliteiten in de buurt komen van zijn keeperstalent, kan u zelf komen ontdekken op 21 en 22 september tijdens de Wieze Oktoberfeesten 2018!

Naast de traditionele kip aan ’t spit en Bratwursten, blijft het hoofdbestanddeel van de Oktoberfeesten natuurlijk het bier! “We brouwen voor deze memorabele herintroductie van de Oktoberfeesten een uniek “Festbier” met een lager alcoholpercentage van 3,5%, maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaande Wieze. Het zal ook het enige bier zijn dat wordt geschonken op de feesten”, aldus Albert De Brabandere, zaakvoerder van Brouwerij De Brabandere. “Met een bier laag in alcohol en vol van smaak, kunnen de bezoekers ten volle genieten van een echte Oktoberfest-beleving.”

Dresscode is niet verplicht, maar wordt toegejuicht voor een totaalbelevenis!Wieze Oktoberfeesten 2018 op 21 en 22 september in de Oktoberhallen van Wieze. Tickets & info: www.wiezeoktoberfeesten.be