.
Jean-Marie Pfaff
maandag 22 juli 2024

Jean-Marie Pfaff: “Hij heeft gedaan wat hij moest doen” 

Hem valt niks te verwijten 

België kan zijn teleurstelling in de Rode Duivels niet onder stoelen of banken steken. Ze waren niet goed genoeg en het leek volgens velen wel alsof ze eigenlijk niet wilden winnen. Ook Jean-Marie Pfaff kan maar niet begrijpen hoe het zo is kunnen lopen.

“Als je een winnaar bent, laat je zoiets niet toe. Wie wat ook tegen je zegt. Je moet je verantwoordelijkheid opnemen, je eergevoel laten spreken. Je kan wel een heel seizoen lang de man zijn bij je clubelftal op het hoogste niveau, maar toon dat dan ook bij de nationale ploeg. Neem de rest op sleeptouw. Dirigeer! Nee, dat heb ik niet gezien”, blikt hij terug op het EK in Primo.

De enige over wie niemand iets te zeggen had, was keeper Koen Casteels. Hij speelde op niveau en hem hebben de Rode Duivels niks te verwijten.

“Hij heeft gedaan wat hij moest doen. Godzijdank voor hemzelf, dat is schoon voor die jongen. Hij kon er tenslotte niks aan doen dat Thibaut Courtois niet wilde meedoen omdat hij geen kapitein mocht zijn. Die discussie heeft Casteels niet gewild, maar hij moest hem wel vervangen. En dat heeft hij heel groots gedaan. Hem valt alleszins niks te verwijten.”

Bio van Jean-Marie Pfaff

Meer Over:

Jean-Marie Pfaff