.
News Image

Jean-Marie Pfaff: “ik ben vaak bedrogen geweest door vrienden”

Lesje geleerd? Niet echt.

Jean-Marie Pfaff geeft in Dag Allemaal toe dat hij vaak te goedgelovig is geweest. Ook in vrienden. “Ik zag nooit het slechte in de mensen en ik vrees dat dit nog altijd zo is”, aldus de voormalige doelman.

“Ik ben dikwijls naïef en goedgelovig geweest. Ik was dan ook dikwijls teleurgesteld in vrienden. Als ik op ze reken en ze zijn er niet, kan ik daar nog mee leven. Maar als ze je misbruiken of oplichten, is dat veel moeilijker om te verwerken. Ik vergeef, maar vergeet niet”, vertelt Jean-Marie in Dag Allemaal.

“Jaloezie is de grootste kanker in onze maatschappij”, verduidelijkt Jean-Marie Pfaff. “Doordat de supporters me in München graag zagen en ik ook bij de bevolking populair was, werden andere voetballers jaloers. Ze vertelden slecht over mij om er zelf beter uit te komen.”

Ook in België maakte de goalie dat mee. “Ik was zogezegd ‘een moeilijke’. Of ze zeiden: ‘Jean-Marie doet dit of dat niet.’ Terwijl niemand mij iets had gevraagd! Soms hoor ik nu pas wat er over mij werd rondverteld. Ze kunnen je zo’n pijn doen”, klinkt het bij Jean-Marie Pfaff in Dag Allemaal.

Bio van Jean-Marie Pfaff

Meer Over:

Jean-Marie Pfaff