.
Jef De Smedt in Familie - aflevering 6836
vrijdag 18 november 2022

Jef De Smedt: “Het kwam er nooit van”

Hij zet zich in als vrijwilliger

We kennen Jef De Smedt allemaal als Jan Van den Bossche uit ‘Familie’. Daar is hij één van de enige acteurs die al meespeelt sinds het prille begin. Maar acteren is niet Jefs enige bezigheid. Hij werkt ook als vrijwilliger bij Poverello.

Hij kwam terecht bij Poverello na zijn echtscheiding in 2019. “Ik heb dat altijd al willen doen, me nuttig maken voor de minderbedeelden en daklozen. Een heel goeie vriendin doet dat jaarlijks rond de kerstperiode, voedsel uitdelen aan daklozen. En dat heeft me altijd aangesproken”, legt hij uit in Primo.

Maar het is dus nu pas, sinds enkele jaren dat Jef er ook de tijd voor vindt om vrijwillig te gaan helpen bij Poverello.

“Om de één of andere reden kwam het er nooit van. Want Kerstmis en Nieuwjaar vierde ik altijd met mijn gezin, met de familie. Door mijn plotse echtscheiding ontstond plots de mogelijkheid om dat toch eens te doen.”

Jan ging uit elkaar met zijn vrouw en zat alleen met de feestdagen, het ideale moment dus om contact op te nemen met Poverello. “Ze hebben me daar met open armen ontvangen. Dat heeft me toen enorm veel deugd gedaan. Het gevoel van goed te doen voor anderen.”

Bio van Jef De Smedt

Meer Over:

Jef De Smedt Familie