.
Jef De Smedt in Familie - aflevering 7010
maandag 12 december 2022

Jef De Smedt: “Hij had heus wat meer mogen verdienen”

Het zit in de genen

Jef De Smedt is beter bekend als Jan Van den Bossche uit ‘Familie’. Hij acteert al meer dan 30 jaar in de populairste soap van Vlaanderen en is nog niet meteen van plan om daarmee op te houden.

Doordat Jef vaak op de set wordt verwacht, heeft hij minder tijd dan tijdens de pandemie om te gaan helpen als vrijwilliger bij Poverello. Maar als hij kan, dan staat hij paraat. “Ze mogen me altijd bellen. Als ik geen opnames heb, dan kom ik graag helpen”, klinkt het in Primo.

Dat Jef zijn draai vindt in de sociale sector is niet zo’n verrassing. Het zit volgens de acteur in de genen. Ook zijn vader was erg betrokken bij het verenigingsleven. En ook zijn moeder was erg sociaal aangelegd.

Door zich in te zetten voor Poverello draagt Jef zijn steentje bij aan de maatschappij. Maar jammer genoeg zijn er nog steeds veel zaken in onze maatschappij die hem kwaad maken.

“Onrecht. Ik kan daar niet tegen. Dat heb ik van mijn vader, een dakwerker. Hij heeft heel zijn leven keihard gewerkt en had best wat meer mogen verdienen. Uiteindelijk is hij op zijn 42ste overleden aan de asbestziekte.”

Bio van Jef De Smedt

Meer Over:

Jef De Smedt Familie