.
Jef De Smedt
maandag 5 december 2022

Jef De Smedt: “Ik kan makkelijk de knop omdraaien”

Hij biedt een luisterend oor

Toen Jef De Smedt zijn relatiebreuk moest verwerken besloot hij om vrijwilligerswerk te gaan doen bij Poverello. Daar luisterde hij geregeld naar de schrijnende verhalen van de mensen die daar langskwamen en zo wist hij zijn eigen problemen te relativeren.

Maar al die schrijnende verhalen van je medemens moeten horen, het zou niet zo’n uitzondering zijn mocht je die nadien meenemen naar huis. Maar dat liet Jef niet toe.

“Ik kan makkelijk de knop omdraaien. Dat moet, anders maak je jezelf ziek. Trouwens, ik heb al zoveel schrijnende verhalen in mijn familie gehoord en heb al zo veel dierbaren verloren, dat ik daar hard in geworden ben”, klinkt het bij Jef in Primo.

Dankzij zijn vrijwilligerswerk is Jef ook meer gaan genieten van zijn job als acteur. Hij ziet zelfs gelijkenissen tussen zijn twee activiteiten.

“Bij Poverello doe je goed voor anderen, maar dat doen we bij ‘Familie’ ook. We bezorgen de kijker een aangenaam moment. Tijdens ‘Familie’ moeten ze een klein uurtje niet aan hun eigen problemen denken.”

Bio van Jef De Smedt

Meer Over:

Jef De Smedt Familie