.
Jef De Smedt in Familie - aflevering 6960
maandag 18 september 2023

Jef De Smedt: “Ik loop nog liever een marathon dan daar naartoe te gaan”

Hij heeft een grote angst

Jef De Smedt is al heel wat uitdagingen aangegaan in zijn leven. Zo heeft hij onder andere deelgenomen aan ‘Ga Voor Galop’, een soort Start To Run voor wie wil leren paardrijden. Dat deed hij samen met onder andere Zohra en Koen Wauters.

“Maar ik ben nogal bang van paarden. Tijdens die tien lessen zat ik zo verkrampt op dat paard dat ik twee maanden niet heb kunnen joggen. Mijn heup zat verkeerd en ik ben zelfs naar een specialist moeten gaan. Geef mij dus maar een stalen ros, want zoals je weet is fietsen mijn favoriete tijdverdrijf”, zegt Jef in Tv Familie.

Jef is wel voor meer dingen bang dan alleen maar paarden. Ook van de tandarts is hij allesbehalve fan. Door een negatieve ervaring raakt hij maar niet van zijn angst vanaf.

“Ik loop liever de marathon van New York dan dat ik naar de tandarts ga. Ik heb ooit eens een tand laten plomberen die bijna niet verdoofd was. Verschrikkelijk! Die afschuwelijke herinnering slijt maar niet. Wanneer ik een bezoekje in de tandartsstoel overleefd heb, ben ik nat van het zweet.”