.
Jef Hoogmartens
zondag 1 september 2024

Jef Hoogmartens: “Ik heb hem in al zijn periodes meegemaakt” 

Ware vriendschap 

De vriendschap van Jelle Cleymans en Jonas Van Geel lijkt voor Vlaanderen een evidentie te zijn. Maar ook met Jef Hoogmartens heeft Jelle een erg bijzondere band. Ook zij delen al 25 jaar lief en leed.

Met de musical Jeanne d’Arc hebben de twee nu ook voor het eerst samengewerkt aan een groots project. Iets wat ze zelf nooit hadden verwacht om te doen.

“Noem de musical gerust de kers op de taart van een kwarteeuw vriendschap. Van vóór Jelle bekend werd, dus. 'Van 'Spring' tot '14-18', ik heb Jelle in al z'n periodes meegemaakt. En hand op het hart, als mens is hij niet veranderd”, zegt Jef in Dag Allemaal.

De samenwerking is zo geslaagd dat Jelle en Jef nu al weten dat deze samenwerking niet hun laatste samenwerking zal zijn. En dat zette hen aan het denken.

“Tijdens het schrijven van het stuk dachten we ook na over de Jeanne d'Arcs van nu. Vrij snel kwamen we bij namen als Greta Thunberg. Niet per se om hun ideeën, wel om hun polariserende krachten. 't Wordt vaak vergeten, maar destijds was Jeanne d'Arc bij lange na niet bij iedereen geliefd. Op die manier is haar verhaal anno 2024 nog steeds relevant.”

Bio van Jelle Cleymans en Jef Hoogmartens