.
Lotte Stevens
woensdag 21 februari 2024

Lotte Stevens wordt iconische Jeanne d'Arc in groots musicalspektakel

"Lotte blies ons echt omver tijdens haar auditie"

Na eerdere historische openluchtspektakels als ‘Marie-Antoinette’, 'Albert I’, ‘Rubens' ‘1830’ en ‘Damiaan’, presenteert Historalia vanaf 14 augustus 2024 het grootse musicalspektakel ‘Jeanne d’Arc’ op het domein van Kasteel de Merode in Westerlo. Het schrijversduo Jelle Cleymans (liedteksten) en Jef Hoogmartens (script) moest de knoop nog doorhakken over wie in de huid mag kruipen van de iconische Franse oorlogsheldin en na intense audities, waarin deze kandidate Jelle en Jef bijna letterlijk omverblies, viel hun keuze op zangeres en actrice Lotte Stevens.

Met de in Geel geboren en getogen Lotte, die naast een mooi musicalpalmares (o.a. Evita, Rubens, Rocky Horror Show, 40-45, Red Star Line) natuurlijk als 'Mega Mindy' ook al de nodige ervaring heeft als (super)heldin, letterlijk een keuze 'dicht bij huis' voor deze productie die de stille Kempen ongetwijfeld in vuur en vlam zal zetten. Al zit er ook een wat wreed kantje aan de beslissing van Jelle en Jef, want nu zal regisseur Luc Stevens wel zijn eigen dochter naar de brandstapel moeten begeleiden...
"Voor Jef en mezelf was het eigenlijk meteen duidelijk", zegt Jelle Cleymans. "Lotte kwam binnen, wervelde als een orkaan door haar auditie en liet ons alle aspecten zien van de Jeanne d'Arc zien die wij voor ogen hebben."

"Dat we hiermee onze regisseur verplichten om zijn eigen dochter naar de brandstapel te begeleiden...tja, daar konden wij geen rekening mee houden. Sorry Luc!", besluit Jef Hoogmartens met een brede glimlach.

Naast hun Jeanne d'Arc losten Jelle en Jef ook nog enkele andere namen die deel zullen uitmaken van de cast en dat wordt een mooie mix van ervaring en jong talent.

Met Pieter Jan de Paepe (28, Lier), die afgelopen zomer nog schitterde als Damiaan in het gelijknamige musicalspektakel van Historalia, krijgt Lotte nog een extreem getalenteerde Kempenaar in de hoofdcast naast zich. Pieter Jan neemt de rol van nobelman Jean de Metz voor zijn rekening. Musicalacteur Floris Devooght (Hulste), assistent-regisseur van 'Marie-Antoinette' in Wijnendale vorig jaar, wordt Dauphin Karel VII. Gentenaar Steven Colombeen injecteert de cast als aartsengel Michaël verder met de nodige musicalkwaliteit en ervaren Antwerps acteur Jos Dom (59, Wilrijk) neemt als vader van Jeanne d'Arc (Jacques) en Filips de Goede maar liefst twee rollen op zich.

Dat de Kempense grond rijk bezaaid ligt met jong musicaltalent, blijkt in de rest van de cast. Zo mag de 23-jarige Neel Hannes uit Olen zich opmaken voor zijn rol als biechtvader van Jeanne d'Arc. Speelt de 13-jarige Lien Crab uit Merksplas afwisselend (wet op kinderarbeid) met Sam De Kerf (12, Hoboken) de rol van Francoise en mag de 10-jarige Lio Cuypers uit Dessel in de huid kruipen van de jonge Jeanne d'Arc. Een rol die Lio deelt met Hebe Hansen (11, Langdorp). De rest van de cast wordt later nog bekendgemaakt.

Beleef de epische reis van Jeanne d’Arc in dit nieuw, adembenemend musicalspektakel van Historalia. Laat je meeslepen door het verhaal van deze legendarische Franse heldin en ontdek de strijd, moed en opoffering die haar tot een icoon maakten. Met indrukwekkende decors en krachtige symfonische muziek, brengt Historalia Jeanne d’Arc tot leven zoals nooit tevoren!

Tickets & info ‘Jeanne d’Arc’ via historalia.be