.
News Image

Jef Vermassen, James Cooke en Frank Van Laecke naar Assisen

Wat zijn zij van plan?


Theaterhuis Uitgezonderd. zit nooit verlegen om een stunt. Zo wist producent James Cooke niemand minder dan Jef Vermassen te strikken als juridisch adviseur voor het nieuwe theaterstuk 'Assisen’ dat in januari 2018 te Antwerpen in première gaat. Hierin volgen we live een assisenzaak op scène , waar het publiek zal fungeren als jury.



Meester Vermassen zal het script volledig onder handen nemen en het project nauwkeurig volgen, zodat het verhaal overeenstemt met de realiteit.

Uitgezonderd. en regisseur Frank Van Laecke stelden met trots hun adviseur voor in het Justitiepaleis te Antwerpen. Regisseur Frank Van Laecke vertelt:“Dit stuk wordt een spannende weergave van het verloop van een echt assisenproces waarbij het publiek zal fungeren als jury. Zij zullen oordelen over schuld of onschuld op basis van getuigenissen en pleidooien. We vinden het dan ook belangrijk dat de elementen in onze verhaallijn stroken met hoe het er in werkelijkheid zou kunnen aan toegaan in een assisenproces. Meester Vermassen heeft bijzonder veel expertise opgebouwd door de jaren heen en ik ben ervan overtuigd dat dit een toegevoegde waarde zal zijn voor een correct en logisch verloop van de verhaallijn van “Assisen”. Ook enkele castleden waaronder Carry Goossens, Peter Thyssen en Manou Kersting kwamen langs om hun adviseur welkom te heten in het artistieke team ! Het theaterstuk is vanaf 18 januari 2018 te zien in Theater Elckerlyc. In de cast schitteren Carry Goossens, Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers, Kadèr Gurbuz, Manou Kersting, Bert Verbeke, Peter Thyssen, Mira Delbaen en Frans Maas.



Elke geruchtmakende assisenzaak haalt steeds uitgebreid het nieuws. De getuigen die aan bod komen en vooral de pleidooien van de advocaten en het Openbaar Ministerie worden met argusogen gevolgd. Uiteindelijk wacht iedereen in spanning op het oordeel van de jury en de strafmaat van de Voorzitter”, vertelt producent Bob Jennes. Al deze elementen brengen wij nauwgezet naar het theater zodat het publiek als het ware een echte assisenzaak voorgeschoteld krijgt. Alleen, de jury bevindt zich niet op het podium. Die zit in de zaal en wordt gevormd door het publiek. Zij oordelen uiteindelijk over schuld of onschuld en op basis hiervan wordt de voorstelling verder gezet”, aldus Jennes.



Het begint een traditie te worden bij Uitgezonderd. Telkens opnieuw pakken zij uit met een verrassende sterrencast. Verantwoordelijke hiervoor is producent James Cooke die samen met regisseur Frank Van Laecke terecht fier is ook nu weer ronkende namen te kunnen aankondigen. “Het is steeds een grote puzzel die we moeten leggen, maar als je dan met zo’n cast kan uitpakken, kan ik alleen maar fier zijn”, legt James Cooke uit. “Dé grote verrassing is de comeback van Francesca Vanthielen bij het grote publiek.”. Frank Van Laecke lichtte met trots de rolverdeling toe :

- Jurgen Casteels, klusjesman en beklaagde - Peter Thyssen

- Gilles Colin, advocaat - Kürt Rogiers

- Veerle Durieux, Procureur des Konings - Francesca Vanthielen

- Jef Voorjans, Voorzitter van het Hof - Frans Maas

- Filip Daems, eigenaar van Club Afrodite - Manou Kersting

- Anne Delorge, alias Candy, webcamgirl - Mira Delbaen

- Robert Delorge, Anne’s vader - Carry Goossens

- Betty De Schepper, alias Mira, prostituee - Kadèr Gurbuz

- Verteller - Bert Verbeke



Assisen, vanaf donderdag 18 januari in Theater Elckerlyc - Frankrijklei 85 - Antwerpen.

Tickets via www.uitgezonderd.be