.
Jelle Cleymans
maandag 28 november 2022

Jelle Cleymans: “Ik kan me daarmee troosten”

Hij deelt zijn kwetsbaarheid met het publiek

Het is ondertussen al zes jaar geleden dat Jelle Cleymans en zijn vriendin Katrien besloten om uit elkaar te gaan. De twee hadden al een hobbelig parcours achter de rug, of zoals Jelle het op zijn nieuwe plaat ‘Roubaix’ allemaal heel mooi omschrijft als: ‘in de liefde ga je over kasseien’.”

Maar Jelle en Katrien komen nog altijd erg goed overeen, dan wel als vrienden. “En dat gevoel kan ik delen via mijn muziek. Natuurlijk geef ik mezelf daarmee bloot. Maar dat hoort bij een artiest, het is wat ons anders maakt. Ik geef mijn kwetsbaarheid aan het publiek en daarmee kan ik troosten, aanzetten tot nadenken of zelfs richting geven”, klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Cleymans probeert dat niet alleen via eigen nummers te doen, maar ook via de musicals waarin hij speelt.

“Of het nu ’40-45’ was of ‘Red Star Line’ dat volgend voorjaar gepland staat: in elke rol kan ik als acteur iets van mezelf leggen. Dat is een groot voorecht.”

Niet alle nummers van Jelle zijn even serieus en er durft al eens een grappig nummer op zijn platen te belanden. Zo ook ‘Ik ben Kevin Janssens niet’, waarin hij zichzelf met de bekende acteur vergelijkt. “Ik ga stilaan richting veertig en betrap mezelf er op dat ik daar meer aandacht voor heb. Intussen doe ik een jaar fitness en ik fiets en loop ook.”