.
Jelle Cleymans
dinsdag 27 september 2022

Jelle Cleymans: “Ik was daar duidelijk niet welkom”

Hij ging zijn beste vriend altijd steunen

De vriendschap tussen Jelle Cleymans en Jonas Van Geel is prachtig. De mannen kunnen altijd op elkaar rekenen en gunnen elkaar al het succes van de wereld. Maar hun vriendschap heeft ook al heel wat moeten doorstaan.

“Ik studeerde aan Studio Herman Teirlinck en de wereld van Jelle was gewoon uit den boze. Iedereen op school verafschuwde waar Jelle voor stond. Een jeugdidool? Televisie? Commerciële muziek? Ze spuwden er als het ware op. Ik niet”, bekent Jonas in Primo.

“Als Jonas een eindwerk had of zo, ging ik altijd kijken en voelde ik meteen dat ik er niet de meest welgekomen persoon was”, vult Jelle aan.

Jelle was hot, Jelle was populair en de jeugd verafgoodde Jelle Cleymans. Maar wat hij deed, stond ook zo ver af van de toneelopleiding van Dora van der Groen die Jonas toen kreeg.

“Ik heb me vaak moeten verantwoorden voor onze vriendschap. Maar als ik iets ging drinken in de Pallieter, een bekend café in Antwerpen zei ik gewoon tegen Jelle: ‘Als je goesting hebt, kom maar af, hé.’ In het beging keken hel wat mensen raar op, maar ik trok me daar niks van aan.”