.
Jelle Cleymans
dinsdag 6 december 2022

Jelle Cleymans is nu écht gelukkig

Geraak nooit meer van die stempel af

"Geluk is beseffen wat je hebt”, vertelt Jelle Cleymans aan Dag Allemaal. Ik verdien goed mijn brood, als ik morgen lekker wil gaan eten of er even tussenuit wil, hoef ik niet beginnen te tellen of dat wel lukt”.

Maar toch zoekt Jelle het geluk ook in kleine dingen. Gaan biljarten, zijn mama bezoeken, een namiddag filosoferen,…of in de grote dingen zoals een groot optreden met Jonas Van Geel.

Ook zijn piano is heel belangrijk want elke ochtend speelt hij een kwartiertje, gewoon voor zichzelf. Maar ook als hij heel triestig of blij is, is dat zijn uitlaatklep.

Toch herhaalt hij regelmatig het feit dat het begin van zijn carrière blijft plakken aan hem. Over ‘Spring’ is lang lacherig gedaan. “Ik heb een hele tijd gedacht dat ik mij voor die tijd moest excuseren, onthult Jelle Cleymans aan Dag Allemaal.

Van die stempel geraakt hij niet meer af. Maar het maakt ook niet meer uit. “Spring is cult geworden”, vertelt Jelle opgewekt. En hij is bijgevolg ook een cultfiguur geworden. Iets waar hij zelf heel veel vertrouwen en voldoening uit haalt.