.
Jelle Cleymans
dinsdag 27 december 2022

Jelle Cleymans mist de coronaperiode

Al 37 jaar zeer chaotisch

Heel wat mensen kennen Jelle Cleymans van ‘Spring’ maar ondertussen staat er al veel meer op zijn repertoire. Zo laat hij zalen vol lopen, samen met Jonas Van Geel en speelt hij in heel wat gekende theaterstukken mee.

Jelle Cleymans beweert in Dag Allemaal: “Ik heb in de coronaperiode veel bijgeleerd, in die mate zelfs dat ik corona soms mis. Toen was er niet de druk van ‘je moet dit nog doen’ of ‘dat nog afmaken’, dat werkte bevrijdend”.

Jelle is zeer chaotisch en komt vaak te laat. “Als ik dan toch eens op tijd naar een optreden vertrek en ik kom op tijd aan, denk ik: ‘Amai, da’s leuk, ik moet dat altijd doen’ om de volgende keer toch weer tien minuten te laat te komen”, zo vertelt hij aan Dag Allemaal.

Maar het aard van het beestje is te sterk. “Ik zou het wat rustiger aan moeten doen, maar het lukt me niet”, vertelt een openhartige Jelle Cleymans.

“In de praktijk slibt mijn agenda toch telkens weer dicht, het is heel moeilijk…” Zijn voornemens om af en toe een vrijdag- of zaterdagavond vrij te houden lijkt niet te lukken.