.
Jenne Decleir
zondag 12 december 2021

Jenne Decleir ontgoocheld: “mensen zagen mij alleen als Carlo uit W817”

En dat is al lang geleden.

‘W817’ was jarenlang ontzettend populair. En dat zijn ze nog steeds. Zopas kwam hun eerste bioscoopfilm in de cinema en die werd op veel enthousiasme onthaald. In de film zien we vaste personages als Zoë, Akke, Tom, Jasmijn en Carlo terugkeren. De acteurs zijn ondertussen een pak ouder, maar beseffen dat ze veel aan de reeks te danken hebben. Het Nieuwsblad sprak met Jenne Decleir, die gestalte gaf aan Carlo.

“Ik deed pas mee in het tweede seizoen. Men zocht een tegenhanger voor Aron. Een yin voor zijn yang. Akke was licht, vrolijk, positief. Carlo was eerder donker in zijn lichtheid, een en al ego. Oorspronkelijk zou ik alleen in dat tweede seizoen te zien zijn, maar de chemie tussen Aron en mij zat zo goed dat ik mocht blijven.”

De twee werden een geliefd duo en iedereen wou zo’n vriendschap als Akke en Carlo. Al had de rol voor Jenne ook wat negatieve gevolgen. Zijn personage bleef nog lange tijd aan Decleir plakken. “Het was zo’n cartoonesk personage dat producers en regisseurs mij niet als een ander personage konden zien. Ik ben nog altijd enorm trots op de reeks, maar het heeft me wel wat moeite gekost om mensen te doen inzien dat ik ook perfect andere figuren kon spelen”, aldus Jenne.

Bio van Jenne Decleir

Meer Over:

Jenne Decleir