.
W817 - de film
dinsdag 28 september 2021

W817-film 8ERAF! vanaf 8 december voor iedereen in de zalen - met beelden

Dan toch voor iedereen in de bioscoop.

IEEEEEEP! Het nieuws dat de langverwachte W817-film 8ERAF! gemaakt zou worden, was al even bekend. En intussen zijn ook de data gekend voor de exclusieve voorvertoningen voor de meer dan 52.000 fans die de film mogelijk maakten: vanaf 26 november is het ein-de-lijk zover, dan speelt de langverwachte film 10 avonden lang exclusief voor de 52.000 fans van het eerste uur.

Maar op massale aanvraag zal de film nu ook vanaf 8 december in de zalen te zien zijn voor het grote publiek in de reguliere programmatie van de Vlaamse bioscopen! Deze brede Vlaamse comedy richt zich immers niet alleen tot de fans van het eerste uur. Hoewel de film vol knipogen zit naar de reeks, is er geen voorkennis nodig om te genieten van de strapatsen van de geliefde W817-personages.

Het verhaal:
Acht jeugdvrienden hebben elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo. Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op een heel speciaal feest voor een 'bijzondere gelegenheid'. Tijdens een zeer geanimeerd weekend ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom, Ellen en Jasmijn dat er in al die jaren veel en tegelijkertijd ook weinig veranderd is. Maar waar is Akke? En wat is Carlo eigenlijk echt van plan?

De film brengt de originele vaste cast van de reeks terug in een nieuw verhaal. Jenne Decleir (Carlo), Govert Deploige (Steve), Kadèr Gürbüz (Birgit), Britt Van Der Borght (Zoë), Danny Timmermans (Tom), Aron Wade (Akke), Machteld Timmermans (Ellen) en Aagje Dom (Jasmijn) spelen de hoofdrollen. Naast de vaste W817-cast vinden we Clara Cleymans, Sofie Van Moll en Yemi Oduwale terug in belangrijke nevenrollen. Het scenario is geschreven door Bram Renders en Bart Vaessen, (samen met Steve De Wilde de bedenkers van de originele reeks). Pietje Horsten keert terug als regisseur en debuteert hiermee in de bioscoop. Peter Bouckaert en Nathalie Van Schelvergem produceren voor Eyeworks in samenwerking met MNM, Ketnet en Kinepolis.

“8eraf!” is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met MNM en Ketnet, met de steun van Screen Flanders, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis.
De film komt op 8 december 2021 in de Vlaamse filmzalen en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Bio van Clara Cleymans, Sofie Van Moll en Yemi Oduwale