.
Jens Dendoncker
dinsdag 7 november 2023

Jens Dendoncker: “Daar moest niet nog problematiek bovenop”

Er is al genoeg drama

Jens Dendoncker heeft een boek uit. In het boek vertelt hij over de mooie, maar ook over de minder mooie momenten uit zijn leven. En dat brengt soms emotionele pijnlijke herinneringen naar boven, zoals zijn zelfmoordpoging. Al lukte het hem behoorlijk vlot om die neer te schrijven.

“Ik heb die zelfdodingspoging ondertussen echt wel een plaats gegeven. Anders had ik er ook niet over kunnen schrijven. Wat ik wel nog altijd voel bij dat hoofdstuk, is schaamte. Enorm veel schaamte tegenover mijn vrienden en mijn zus, die er die nacht bij waren. Ik heb hen, met een stuk in mijn kraag, gedwongen om daarmee te dealen. Dat gevoel zal nooit helemaal eroderen. Maar er kolkte nu ook geen groot verdriet in mij terwijl ik het relaas van die nacht neerschreef”, klinkt het bij Jens in Humo.

De presentator liet zich enkele jaren geleden voor een tweede keer opnemen in de psychiatrie. Dat als gevolg van de vele angstdromen die hij nog steeds had. Maar dat komt niet in zijn boek voor.

“Dat was nog wat te vers. Bovendien vraag ik nu al dat de lezer zich een weg baant door een suïcidepoging, twee depressies en mijn epilepsieaanvallen. Daar moest niet nóg een problematiek bovenop. Die angstdromen vallen ook niet te beschrijven. Dat was doffe ellende. En alléén maar doffe ellende, zonder ergens een streepje licht. Maar hey, we hebben nog altijd deel twee!”

Bio van Jens Dendoncker

Meer Over:

Jens Dendoncker