.
Jens Dendoncker
maandag 22 januari 2024

Jens Dendoncker: “Dan nog zouden ze trots zijn op mij”

Hij is terug met een nieuwe show

We kennen Jens Dendoncker natuurlijk allemaal als presentator op VTM, maar we zouden bijna vergeten dat Jens ook comedian is. Hij is recent van start gegaan met zijn nieuwe tournee ‘Het zou grappig zijn als het niet zo triestig was”.

“Het was mijn bedoeling om in de eerste plaats nog eens een goede comedyshow te maken. Ik wilde de voorstelling niet te veel laten overhellen naar het emotionele. De onderwerpen met een angel in heb ik verteld in mijn boek. Comedy was én is nog altijd mijn eerste grote liefde. Toen ik er tien jaar geleden mee begon, besefte ik al snel: dit kan iets worden. Als ik hier hard aan werk en schaaf, kan ik hier mijn brood mee verdienen”, vertelt Jens in Het Belang Van Limburg.

De show bestaat uit veel grappige verhalen over zijn familie en dat is duidelijk iets wat aanslaat bij Jens zijn publiek. Dat idee is ook heel organisch gegroeid.

“Mijn ouders zijn mijn grootste fans. Zelfs al zou ik de grofste dingen over hen verkondigen op het podium, dan nog zou 'trots' het gevoel zijn dat bij hen overheerst. Ik wist op voorhand alleen zeker dat ik er een stuk over mijn opname in de psychiatrie in wilde hebben, want ondanks de zwaarte van dat onderwerp, zit daar ook humor in.”

Bio van Jens Dendoncker

Meer Over:

Jens Dendoncker