.
Jens Dendoncker
woensdag 25 oktober 2023

Jens Dendoncker: “Die  aanpak werkt zeer goed voor mij”

Hij heeft het moeilijk gehad

Jens Dendoncker heeft een boek uit. Dat boek kreeg de titel ‘Ik mag er niet aan denken’. In het boek heeft hij het heel vaak over Constance. Maar wie is die vrouw nu eigenlijk?

“Constance is mijn therapeut bij wie ik al tien jaar ga. Constance heeft zowel een master in de psychologie als in de filosofie - een onderwerp dat mij ook altijd heeft geïnteresseerd. Daardoor vertrekt ze vaak vanuit een algemene abstractie om pas daarna stelselmatig in te zoomen op mijn specifiek probleem. Die aanpak werkt zeer goed voor mij. Het helpt ook dat we een passie voor literatuur delen, en ook op die manier problemen kunnen aanpakken en benoemen”, legt Jens zijn keuze voor Constance uit in Humo.

De sessies bij Constance vormen de rode draad doorheen Jens zijn boek. Dat was nodig volgens zijn redacteur. De lezers hebben graag een houvast in het boek.

“Weet je wat ik wel grappig vond? Toen het boek eindelijk klaar was, vroeg de uitgeverij me naar wie ik het wilde opsturen. Dat is toch een beetje raar, nee? 'Liefste vriend, beste collega, hier is een treurig boek over mezelf. Geniet ervan!'”

Bio van Jens Dendoncker

Meer Over:

Jens Dendoncker