.
Jens Dendoncker
donderdag 16 november 2023

Jens Dendoncker: “Ik dacht dat ik dood was”

Wat was er aan de hand?

Vorig jaar had Jens zelfs een bijna-doodervaring tijdens het verjaardagsfeestje van Amelie Albrecht. Hij dacht dat zijn laatste uur had geslagen.

“Zowat halverwege het feestje, en al flink wat pintjes verder, waggel ik naar de pissijn om daar vast te stellen dat ik donkerrood bloed aan het plassen was. Bon, Jens, je hebt twee opties, dacht ik. Of je gaat nú naar de spoeddienst en krijgt daar te horen dat je interne bloedingen hebt en dat er jou nog slechts enkele uren resten. Of je aanvaardt je lot, je drinkt je stiepelzat en je gaat dansen tot je erbij neervalt”, lacht hij in Humo.

Jens koos voor de tweede optie. Als hij moet gaan, dan liefst met een knal. Maar tot zijn grote verbazing werd hij de volgende ochtend opnieuw gewoon wakker en zat er geen bloed meer in zijn urine.

“Het begon me toen te dagen dat iemand het ledlampje in het urinoir waarschijnlijk op rood had gezet. Tja. Wat kan ik zeggen? Ik ben nog steeds niet van mijn hypochondrie af, maar ik kan ze blijkbaar wel al overstemmen met een pintje of tien.”

Bio van Jens Dendoncker

Meer Over:

Jens Dendoncker