.
Jens Dendoncker
vrijdag 26 januari 2024

Jens Dendoncker: “Ik moest uit mijn context gerukt worden”

Het was gewoon nodig

We weten allemaal dat presentator Jens Dendoncker er een moeilijke periode heeft opzitten. Hij schreef er ook een boek over en hij vertelt er nu ook over in zijn nieuwste comedyshow. Want ondanks dat het een behoorlijk geladen onderwerp is, kan het ook gewoon grappig zijn.

“Toen ik me liet opnemen, kwam ik in een leefgroep terecht met allemaal heel verschillende mensen. In het begin moet je jezelf voorstellen aan iedereen. Er was een man met een ongelooflijk schrijnend verhaal. Hij vertelde over hoe zijn vrouw zwaar ziek was geworden en een dure behandeling moest volgen. Het geld slonk, hij moest zijn job opzeggen, zijn vrouw overleed en omdat hij geen geld meer had, zag hij zijn kinderen niet meer en moest hij intrekken bij zijn hoogbejaarde ouders. Miserie tot en met. Daarna keek hij rond in het groepje en zag hij mij zitten en hij zei: ' Maar bij de televisie, dat zal daar ook wel het een en ander zijn .' Dat kwam binnen. Daar zat iets ontzettend tragisch, maar ergens ook humor in” zegt Jens in Het Belang Van Limburg.

In de psychiatrie zitten, dat maakt je bescheiden als we Jens mogen geloven. Maar een depressie is niet om te lachen. Jens zag de dingen niet meer zo helder, maar besefte wel nog dat hij zijn pollekes mocht kussen, ondanks zijn problemen.

“Ik heb er net geen drie maanden gezeten en het was vooral therapie die me heeft geholpen. Ik ben gegaan toen ik besefte dat ik even uit mijn context gerukt moest worden, dat voelde ik. Ik werd op een dag compleet verkrampt wakker en geraakte zelfs niet meer tot in de douche. Mijn lijf zat helemaal geblokkeerd en ik wist dat ik professionele hulp nodig had.”

Bio van Jens Dendoncker

Meer Over:

Jens Dendoncker