.
Jeroen Meus en Stéphanie De Roover
zaterdag 25 maart 2023

Jeroen Meus: “Hij had daar niet meer op te zeggen”

Hij heeft er vrede mee

Eind januari kon je op één kijken naar ‘Dagen zonder broer’, een reeks over hoe Jeroen Meus zijn leven weer probeerde op te pikken nadat hij zijn broer verloor in zijn strijd tegen darmkanker.

En dat heel wat mensen geraakt waren door het programma, dat ondervond Jeroen aan de vele reacties die hij heeft gekregen. Hij ontving duizenden brieven en berichtjes op Messenger en heeft ook geprobeerd om naar iedereen te antwoorden.

“Ik heb geprobeerd om iedereen op z’n minst een hartje terug te sturen, maar op een bepaald moment was het te veel. Het is het meest persoonlijke werk dat ik ooit heb gemaakt en ik ben zoiets ook niet meer van plan”, zegt Jeroen in Gazet van Antwerpen.

Jeroen wil zo’n programma niet meer maken, om de eenvoudige reden dat het anders zou betekenen dat er nog iemand doodgaat. Hij mist zijn broer verschrikkelijk hard.

“Mijn broer mag gaan rusten, nu. Hij was een ongelofelijk schone mens, en de meest bescheiden jongen ter wereld. Die ook niet gewenst zou hebben dat ik ‘Dagen zonder broer’ de wereld instuurde. Maar ik moest het maken, van mezelf, daar had hij nu eenmaal niets meer op te zeggen.”

Bio van Jeroen Meus

Meer Over:

Jeroen Meus