.
Jeroen Meus
dinsdag 23 mei 2023

Jeroen Meus trekt eropuit voor nieuwe gerechten en lokale verhalen

Jeroen Meus naar het buitenland voor nieuw programma...

In het nieuwe De mosterd van Meus gaat Vlaanderens meest geliefde kok Jeroen Meus op reis, op zoek naar heerlijke lokale gerechten, speciale kooktechnieken en ongekende ingrediënten, maar vooral naar bijzondere culinaire verhalen uit de keuken van alledaagse mensen van over heel de wereld.

Jeroen Meus: "Ik heb een passie voor dagelijkse kost, van waar ook ter wereld. Maar wie de ‘plat national’ echt wil begrijpen, moet eerst het land en de mensen beleven."


De opnames voor De mosterd van Meus zijn onlangs gestart in Italië. Later trekt Jeroen onder andere nog naar Georgië en Schotland.

Na meer dan 3.000 afleveringen van zijn populaire kookprogramma Dagelijkse kost op VRT 1 is het tijd voor Jeroen om op zoek te gaan naar nieuwe, internationale inspiratie. Tijdens zijn zoektocht naar de beste lokale producten en kooktechnieken wordt hij telkens geholpen door een gerenommeerde en bekende chef-kok uit het land dat hij bezoekt. Die koks delen hun eigen inspiratie met hem en zetten hem vooral - letterlijk en figuurlijk - op weg: voor een trip door hun land, waar Jeroen via de bevolking lokale ingrediënten en gerechten leert kennen. En zo bezorgen Jeroen, zijn buitenlandse collega's en de lokale bevolking heerlijke kookinspiratie aan de Vlaming.

Jeroen heeft altijd al een speciale interesse in de lokale keuken gehad, waar met veel passie eenvoudig wordt gekookt. Zijn zoektocht mondt uit in een groots voedselavontuur dat hem langs onverwachte hoeken van 's werelds meest fascinerende culinaire regio's voert. De lokale keuken was nog nooit zo tastbaar, dankzij de verhalen die hij van de plaatselijke bevolking verzamelt.

Aan het einde van deze inspirerende reis zal Jeroens notitieboekje hopelijk vol staan met nieuwe recepten. Naast zijn buitenlandse avontuur in De mosterd van Meus blijft Jeroen uiteraard op post in zijn keuken van Dagelijkse kost.

Bio van Jeroen Meus

Meer Over:

Jeroen Meus