.
Jeroen Verdick
dinsdag 1 maart 2022

Jeroen Verdick bespreekt op Qmusic de nieuwste trends bij Vincent Live

Elke dinsdag op Qmusic

De voorbije maand kreeg Qmusic-dj Vincent Fierens in de dinsdagaflevering van Vincent Live het gezelschap van trendwatcher Jeroen Verdick. In maart gaat het feestje van de stand-up comedian en sidekick van Jens Dendoncker zijn recentste ‘Hoe zal ik het zeggen?’-seizoen verder en geeft hij op Qmusic, op dinsdag tussen 17u45 en 18u00 zijn visie op de trends van de voorbije week. In februari had Jeroen het over de befaamde ‘Tournée Minérale’, Valentijn en code oranje. Deze week staat de après-ski centraal. In diezelfde rol was Jeroen de voorbije maanden ook al te zien in de Vlaamse theaterzalen tijdens de 3de #Eindejaarsconference van Bert Gabriëls. Achter de schermen werkt Jeroen ook volop aan zijn solo-theatertournee ‘Alleen’ die in december 2022 in première gaat.

“Ongelofelijk spannend, maar wel weer heel fijn om te doen”, zegt stand-up comedian Jeroen Verdick geamuseerd wanneer we het hebben over zijn rol als trendwachter bij Qmusic-dj Vincent Fierens. “Op dinsdag geef ik, met een stevige knipoog, toelichting bij de opvallende trends die er zich de voorbije week hebben afgespeeld. Na de feestdagen zijn de inmiddels ingebakken Tournée Minérale, Valentijn, code oranje en straks de après-ski dankbare onderwerpen. Ook al komt dat inspelen heel natuurlijk en sympathiek over, achter de schermen vraagt het een behoorlijke inspanning en focus. “Het is niet iets wat ik rap uit m’n mouw schud of improviseer, het wordt goed voorbereid. Ik heb ook al wat ervaring, want voor het 2dejaar op rij werk ik mee aan de eindejaarsconference van Bert Gabriëls, waarmee we tot eind februari een 50 keer spelen in de Vlaamse zalen en waarbij de integrale versie het ook goed doet op Streamz. Het ‘padel’-verhaal is inderdaad een hoogtepunt (lacht). Dat filmpje uit de voorstelling is ondertussen viraal gegaan en werd al meer dan een half miljoen keer bekeken en bijna 35.000 keer geliket. Echt zot, inderdaad”.

Sinds 2016 is Jeroen Verdick al bezig met humor en stand-up comedy, maar het duurde nog 3 jaar voor hij zijn job als financieel consulent opgaf om er voltijds zijn professionele bezigheid van te maken. “Ik heb er nog geen seconde spijt van, integendeel. Ik voelde vrij snel aan dat ik niet thuishoorde achter een bureau, maar als creatieveling mij pas echt goed voel op een podium”, zegt hij in zijn sappig, Kempens dialect, wat ondertussen zijn handelsmerk is geworden. Naast halve finalist in Humo’s Comedy Cup, dankt Jeroen Verdick zijn doorbraak bij het grote publiek als voice-over van het datingprogramma ‘Love Island’. “Laten we zeggen dat daar destijds heel wat aparte, maar ook heel veel amusante reacties op zijn gekomen. Vanaf toen kwam alles in een stroomversnelling terecht. Ik heb ondertussen ook meegewerkt aan het Eén-programma ‘Is er een dokter in de zaal?’ van Philippe Geubels en ik was Jens Dendoncker zijn sidekick in het recentste seizoen van ‘Hoe zal ik het zeggen?’. Ondertussen heb ik ook nog meegewerkt aan een online serie voor VTM en er zitten nog heel wat zaken in de pipeline. Ik merk dat mensen tegenwoordig makkelijk de weg vinden, wat uiteraard heel fijn is.”
Alleen

Naast zijn nieuwe, wekelijkse dinsdagtaak als trendwatcher bij Vincent Live op Qmusic, is Jeroen Verdick ook druk bezig met de voorbereidingen van zijn eerste solo-theatertshow ‘Alleen’, die in december van dit jaar in premiéré gaat. “Het klinkt cliché, maar het is zeker een kinderdroom die dan in vervulling gaat. Ik vind het best spannend om straks alleen op een podium te staan met mijn eigen voorstelling. Ik ben heel benieuwd wat dat gaat geven. Uiteraard gaan we de komende maanden wat materiaal uitproberen. Solo, maar ik speel de komende weken ook wat voorstellingen met Jade Mintjes. Ik ga genoeg kansen krijgen en tijd om die ‘Alleen’-voorstellingen volledig naar mijn hand te zetten. De mensen die komen kijken gaan zich amuseren. Daar ben ik gerust in”, zegt Jeroen Verdick enthousiast.