.
Jimmy Frey
zaterdag 10 december 2022

Jimmy Frey: “Dan pas ken je de waarde van geld”

Het was niet altijd zo rooskleurig

Het waren voorbije weken triestige tijden in de showbizzwereld. Er zijn heel wat artiesten gestorven, onder wie Nicole Josy, van het duo Nicole en Hugo. Plots werden zij overal de hemel ingeprezen terwijl ze vroeger niet altijd op evenveel respect konden rekenen.

“Ik denk dat Nicole en Hugo alleszins op méér media-aandacht konden rekenen dan ikzelf. Ook bij de radiozenders. Ik heb tien albums gemaakt en een vijftal full-cd’s. Toch zijn het altijd dezelfde liedjes die op de radio gedraaid werden. ‘Rozen voor Sandra’, ‘Saragossa’. Maar ik heb nog tal van andere pareltjes opgenomen”, zucht Jimmy in Primo.

En dat maakt de zanger niet bepaald gelukkig, eerder zelfs misnoegd. Andere nummers zouden van hem ook vaker mogen worden gedraaid, ook al zijn sommige van die nummers al dertig, veertig jaar oud.

Gelukkig had Jimmy een bloeiende carrière en wist hij zo de financiële problemen te ontwijken. “Maar wanneer je vier jaar op een mansardekamer aan het Noordstation hebt geleefd, ken je de waarde van geld. Naar mijn eerste optredens in Antwerpen ging ik niet met de auto of het openbaar vervoer, maar al liftend.”

Jimmy werd ook vaak afgeschilderd als playboy en de media leek daar vooral meer interesse in te hebben. “Ik zou daar inderdaad van doodvallen. Ik heb in mijn leven namelijk veel verdriet gehad.”