.
Jo De Poorter
maandag 27 februari 2023

Jo De Poorter: “Dat lijkt me onwaarschijnlijk”

Er is goed over nagedacht

Royalty-liefhebbers kunnen hun hart weer ophalen met het nieuwste boek van Jo De Poorter ‘De Macht van Mathilde’. Daarin schrijft hij onder meer over het hobbelige pad dat Filip heeft bewandeld om Mathilde voor zich te winnen.

Lange tijd deden er geruchten de ronde dat het huwelijk van Filip en Mathilde een gearrangeerd huwelijk was. Iets wat het koppel altijd heeft ontkend en heeft beschouwd als onzin.

“Dat ze elkaar bij toeval hebben ontmoet, lijkt me onwaarschijnlijk. Op een uitzondering zijn alle huwelijken in de Belgische dynastie gearrangeerd. Al zou ik eerder zeggen: ‘goed over nagedacht’. Natuurlijk spelen verliefdheid en aantrekkingskracht een rol, maar je moet er uiteindelijk wel goed over nadenken of je het met iemand kunt uithouden en opvolging kan verwekken”, zegt Jo De Poorter in Humo.

Voordat Filip en Mathilde een relatie begonnen, zou Filip nog iets gehad hebben met de zus van Mathilde: Marie-Alix d’Udekem d’Acoz. Maar dat zou een hardnekkig gerucht zijn. Dat hij op haar begrafenis aanwezig was, daar had hij een goede reden voor.

“Filip was daar, volgens mijn research, om Mathilde te steunen. Vermoedelijk kenden ze elkaar al.”

Bio van Jo De Poorter

Meer Over:

Jo De Poorter