.
Jo Vally
dinsdag 4 juli 2023

Jo Vally: “Die pretentie heb ik niet”

Hij gaat niet automatisch veel stemmen halen

Binnenkort hebben we een nieuwe BV die zijn eerste stappen in de politiek zal wagen. Niemand minder dan Jo Vally maakt zijn droom waar en gaat in de politiek. Je zou denken dat BV’s garant staan voor succes in de politiek, maar uit het verleden is al gebleken dat dat toch niet altijd zo is.

“Maar ik heb niet de pretentie om te zeggen dat ik veel stemmen zal halen. Daarom wil ik lijstduwer zijn, niet lijsttrekker. Maar ik ben niet de enige artiest die in de politiek zit: Walter De Donder, Goedele Liekens, Chris Van Tongelen… Margriet wil ook weer in de politiek heb ik gehoord”, zegt Jo in Dag Allemaal.

Veel mensen denken dat BV’s makkelijk stemmen halen omdat ze bekend zijn, zonder dat ze echt al iets bewezen hebben. Jo hoopt dat hij de kans krijgt om zichzelf toch te bewijzen.

“Ik wil iets kunnen betekenen, anders hoeft het niet. In mijn carrière heb ik ook niets voor niets gekregen. Nu beginnen die jonge mensen meteen op een mooi podium in ‘The Voice’, mijn eerste optreden was op vier bakken bier.”