.
Joeri Fransen
maandag 13 mei 2024

Joeri Fransen: “Ik zocht gewoon een job die leuker was dan wat ik deed”

En hij kwam bij Idool terecht

‘Idool 2004’ mag dan wel al 20 jaar geleden zijn, het gebeurt nog wel eens dat winnaar Joeri Frans eraan terugdenkt. Hij vond het een heel aangename tijd, maar het waren ook 4 heel intensieve maanden.

“Ik zocht eigenlijk vooral een job die leuker was dan wat ik tot dan toe gedaan had. Ik was vertegenwoordiger geweest in Londen, had in fabrieken en op boerderijen gewerkt, administratief werk gedaan... Ik was zoekende. Na het middelbaar was ik filosofie gaan studeren, maar dat is niet gelukt. En toen kwam 'Idool' op mijn pad. Het leek een soort vacature waar ik op kon solliciteren. Ik dacht dat ik misschien wel iets kon betekenen als zanger, en ik vond het een leuk sociaal experiment om te zien hoe Vlaanderen opeens speciaal op jou reageert omdat je op tv te zien bent”, legt hij uit in Dag Allemaal.

Bekend worden, het is een droom voor velen, maar het is ook voor velen vaak een last. Want steeds herkend worden wanneer je naar de winkel gaat of iets anders gaat doen, dat vindt niet iedereen altijd even leuk.

“Och, ik vond het vooral positief, het Vlaamse publiek was heel lief en beleefd. Als ik in Oostende een frietje ging halen, zei die meneer: 'Alsjeblieft Joeri!' Dan besefte ik: 'Ah juist, ik ben bekend.' Ik kan me eigenlijk maar twee momenten herinneren die negatief waren.”

Bio van Joeri Fransen

Meer Over:

Joeri Fransen