.
Joffrey Anane
woensdag 26 januari 2022

Joffrey Anane: ‘Kreeg geen Belgische identiteitskaart’

Maar dat was een teleurstelling

Joffrey Anane, het sympathieke jurylid uit 'Dancing With The Stars', werd als kleine jongen vaak nagestaard op straat of zelfs erger, in elkaar geslaan door enkele jongens van de middelbare school. Joffrey die toen amper leek te begrijpen waarom dit was, kon maar niet geloven dat het was omdat hij een donkerdere huidskleur had. Op zijn 12 jaar dacht hij een Belgische identiteitskaart te krijgen, dat ervoor zou zorgen dat het probleem was opgelost. Maar dat liep helemaal anders/

“Ik dacht: nu ga ik een echte Belg worden. Maar toen ik, fier als een gieter, op het gemeentehuis mijn identiteitskaart zou halen, moest ik naar een loket achter de hoek. ‘Vreemdelingenzaken’ stond erboven. Daar kreeg ik een roze kartonnen kaart: een verblijfsvergunning. Want het kon zijn dat ik terug gestuurd zou worden naar Ghana”, doet hij zijn verhaal in Het laatste Nieuws.

Daar had Anane niet op gerekend en hij keerde teleurgesteld terug naar huis. “Ik kreeg een ‘begeleider’ met wie ik moest praten – en daar had ik meestal geen zin in. Terwijl ik mij eigenlijk gewoon een Belg voelde, zei iedereen: jij bent anders. Heel raar, zeker in je puberteit.”

Bio van Joffrey Anane

Meer Over:

Joffrey Anane