.
Joffrey Anane
zondag 30 januari 2022

Joffrey Anane: ‘Mama is België uitgewezen’

Ze kwam niet meer terug

Toen 'Dancing With The Stars'-jurylid Joffrey Anane twaalf werd had hij gehoopt op een Belgische identiteitskaart. Die kreeg hij niet en hij moest zich tevreden stellen met een verblijfsvergunning. Die zorgen zijn ondertussen helemaal van de baan. Maar zijn moeder had minder geluk. Zij werd teruggestuurd naar Ghana.

“Ik begreep dat niet. De relatie met mijn moeder was bijzonder. We hadden allebei uitstelgedrag met voorbedachten rade: soms ging het moeilijk, soms was het chaotisch, maar we maakten er het beste van. En plots was ze weg”, getuigt Joffrey in Het Laatste Nieuws.

Joffrey werd rustig gehouden met een leugentje en enkele excuses. “Mama komt snel terug, ze moet wat dingen regelen’, kreeg ik vaak te horen. Ze is nooit meer teruggekomen. Ze woont wel nog altijd in Ghana. Ze belde wel – met mijn verjaardag, met Kerstmis, met Pasen, een paar keer per jaar. In 2019 ben ik haar gaan bezoeken in Ghana. Het was toen zeventien jaar geleden dat ik haar had gezien. Ik dacht: daar ga ik me thuis voelen. Het omgekeerde was waar: ik was wel zwart, maar ik was een Europeaan.”

Bio van Joffrey Anane

Meer Over:

Joffrey Anane