.
Johan Verstreken
zaterdag 10 april 2021

Johan Verstreken: “ik voel me soms een kluizenaar”

"Dan krijg ik snel een claustrofobisch gevoel."

Johan Verstreken ontdekte dankzij Koen Crucke dat hij hoogsensitief is. Daardoor is de presentator extra gevoelig voor prikkels en indrukken van buitenaf. “Ik ben een emotionele spons”, geeft de 56-jarige Verstreken toe in Primo.

“Ik ben een sociaal dier, maar geniet ook van de stilte”, geeft Johan Verstreken toe in het weekblad. “Als ik moet kiezen tussen wonen in een bruisende stad of op de boerenbuiten kies ik voor dat laatste. Omgeven door groen kom ik volledig tot rust. In de natuur ben ik niet alleen aangenamer in de omgang, maar ook productiever. Ik voel me soms een kluizenaar, maar me-time vind ik zalig.”

Als sociaal dier vindt Johan Verstreken uitgaan wel leuk, maar nooit voor lang. Dat lukt niet. “In een danscafé kan ik bijvoorbeeld snel hoofdpijn krijgen door de flitsen van de lichtinstallatie. Op een podium staan? Daar heb ik niet het minste probleem mee. Maar zet mij niet in een mensenmassa. Dan krijg ik snel een claustrofobisch gevoel”, verduidelijkt Johan Verstreken in Primo hoe zijn hoogsensitiviteit zijn dagelijkse leven beïnvloedt.

Bio van Johan Verstreken

Meer Over:

Johan Verstreken