.
John De Wilde
zaterdag 7 oktober 2023

John De Wilde: “Het is de aard van het beestje”

Hij is graag de plezante

In de jaren 60,70 en 80 waren De Strangers bijzonder populair in Vlaanderen dankzij hun grappige liedjes. Ze maakten parodieën die gebaseerd waren op bestaande hits. Ondertussen zijn er 2 leden van de groep overleden en blijven ze nog met 3 over. Één van hen is John De Wilde.

Vorige vrijdag werd hij gehuldigd op het stadhuis van Antwerpen. Hij werd die dag 90 jaar. 65 jaar daarvan is hij al samen met zijn vrouw Mella.

“Ik lag in het ziekenhuis met een dubbele beenbreuk en in de operatiekamer was Mella één van de verpleegsters. Ik vond haar een knappe. Ik zei: ‘Ik ga hier met een verpleegster naar buiten gaan.’ Om te zwanzen. Maar kijk, Mella en ik zijn 5 maand verloofd geweest en in 1959 zijn we getrouwd. 65 jaar getrouwd, da’s een unicum”, vertelt hij in Primo.

John is altijd de plezante geweest bij De Strangers, maar ook thuis is hij de vrolijkheid zelve. Hij houdt ervan om het zotteke uit te hangen.

“Als kind mest ik voor m’n astma vaak naar het sanatorium aan de kust. Ik kon daar met leeftijdsgenootjes spelen en deed graag onnozel. Op school zeiden ze weleens dat ik niet altijd het zotteke moest uithangen. Maar het is dus de aard van het beestje.”

Bio van De Strangers en John De Wilde