.
News Image

Joke Devynck kaal voor All Of Us

Indrukwekkende cast voor nieuwe Vlaamse film. 


Maandag zijn de opnames gestart van All Of Us, de nieuwe film van scenarist-regisseur Willem Wallyn. Wallyn wist voor zijn langspeelfilm een indrukwekkende ensemble cast te strikken met bekend en minder bekend Vlaanderen.



Maaike Neuville, Tom Vermeir, Delfine Bafort, Gilles De Schryver, Barbara Sarafian, Wim Opbrouck, Bruno Vanden Broecke, Joke Devynck, Jan Hammenecker, Ella Leyers, Janne Desmet, Anne-Laure Vandeputte, Dominique Van Malder, Kris Cuppens en Janelle Vanes vormen samen de hoofdcast van All of Us. Deze tragikomedie brengt het verhaal van een zelfhulpgroep van terminale patiënten, die geleid wordt door een therapeute zonder ervaring. De opnames duren nog tot begin november en vinden plaats in Antwerpen, Brussel en Gent. De film komt in 2019 uit in de bioscoop.




All Of Us is het tragikomische verhaal van huisvrouw Cathy, die nog maar enkele maanden te leven heeft. Ze komt terecht in een zelfhulpgroep van terminale patiënten die geleid wordt door therapeute Els, die zelf in volle midlifecrisis zit. Cathy beslist om haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar heeft een plan. Ze wil dat haar jongere zus, na haar dood, haar rol in haar gezin overneemt, als vrouw én als moeder. Maar haar zus ziet dat écht niet zitten. All Of Us is de tweede film van Willem Wallyn.




De keuze van de cast is verfrissend. Naast de bekende gezichten van Barbara Sarafian, Joke Devynck, Maaike Neuville en Ella Leyers, spelen ook enkele nieuwkomers mee. Zo is het voor model en actrice Delfine Bafort haar derde langspeelfilm, na Steve + Sky en de Amerikaanse uitstap met Vincent Gallo film Promisses written in Water. Janne Desmet is vooral gekend van de reeks Zie mij Graag. Voor Anne-Laure Vandeputte is het haar eerste filmrol, maar ze dook wel al geregeld op in enkele televisiereeksen en zal te zijn in De Bende van Jan De Lichte. Een andere nieuwkomer is Janelle Vanes, de dochter van Axelle Red. Ook bij de acteurs is de cast verfrissend: Tom Vermeir brak door dank zij Belgica van Felix van Groeningen en heeft ondertussen een heleboel TV-reeksen en de Frans-Belgo film Seule à mon mariage gedraaid. Jan Hammenecker was onder andere te zien in de reeks Beau Séjour en De 16. Dominique Van Malder is o.a. gekend van Radio Gaga. Bruno Vanden Broecke is een echt theaterbeest maar werd bij het grote publiek bekend als Dirk Porrez in Safety First. Gilles De Schryver stond enkele jaren aan de zijde van Veerle Baetens in Code 37. Kris Cuppens speelde o.a. de vader bij de reeks Spitsbroers en duizendpoot Wim Opbrouck is zowel actief in theater, als film, als in zijn programma Bake – off. Joke Devynck staat alvast voor een belangrijke uitdaging, want zij laat zich kaal scheren voor de rol.