.
Joke van de Velde
zaterdag 11 maart 2023

Joke Van de Velde: “Die spontaniteit is er zeker nog” 

Maar dan op een andere manier 

Geheel onverwachts verloor Joke Van de Velde haar zus Belinda op amper 55-jarige leeftijd. Dat verlies doet haar nog altijd veel pijn en ze vindt het jammer dat haar zoontje zijn meter nooit zal gekend hebben.

“Maar ik sta niet kwetsbaarden in het leven, maar er is weer een stukje van mij weg. Een stukje zorgeloosheid. En in de plaats zit er nu wat kwaadheid, omdat het leven zo oneerlijk kan zijn”, zucht Joke in Tv Familie.

Maar het verlies van haar zus en de onmacht heeft weinig invloed op de manier waarop ze haar zoontje Luca opvoedt.

“Zijn opvoeding blijft sowieso gebaseerd op respect, assertiviteit, zelfontplooiing en sociale contacten. Ik wil hem helpen een sterke man te worden met waarden en principes. En hem de pijn van verlies zo lang mogelijk besparen. Ook al ligt dat niet in mijn handen.”

Wie een kind krijgt ziet zijn leven een heel stuk overhoop gegooid worden. Spontaniteit is er niet veel meer in het leven en je leven is één en al structuur. “Er moet gepland worden en ik vind dat geweldig. Spontaniteit is er zeker nog, maar niet meer in de zin van: ik spring morgen in het vliegtuig en ga een maand weg voor opnames van ‘Expeditie Robinson’.”

Bio van Joke van de Velde

Meer Over:

Joke van de Velde