.
José De Cauwer
donderdag 30 juni 2022

José De Cauwer: “Dat laat een wrang gevoel na”

Hij mag niet meer ter plaatse gaan

De start van de Tour de France komt er weer aan. Op 1 juli springen de wielrenners terug op hun fiets in de hoop een mooie plaats te behalen tijdens één van de belangrijkste wedstrijden in de wielersport. Wie ook uitkijkt naar De Ronde is José De Cauwer.

José mag dan al 72 jaar zijn, hij kan het zich nog altijd heel erg aantrekken als hij tijdens een wedstrijd minder scherpe commentaar geeft. Dat hij dit jaar niet van aan de finishlijn commentaar zal kunnen geven, dat laat een wrang gevoel na.

“De coronajaren hebben uitgewezen dat het vanuit een steriele studio in Brussel ook lukt. En het budget zal ook wel meespelen. Zo’n box aan de finish kost enorm veel geld. En als wij thuisblijven, hoeven ook een pak anderen ook niet af te reizen naar Frankrijk. Dat gaat over een serieuze besparing, laat ik me vertellen”, zegt hij in Dag Allemaal.

Maar ondanks dat José de beslissing van de VRT begrijpt, vindt hij het toch erg jammer. De VRT is op de hoogte van zijn ontgoocheling, maar blijven bij hun beslissing.

“Ter plekke het parcours kunnen bekijken: ik vind dat juist erg belangrijk. Die laatste 50 kilometer afleggen met de auto, een stevige helling van 200 meter ontdekken die niet in het roadbook staat beschreven…Dat inzicht niet hebben, dat is een groot gemis.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van José De Cauwer

Meer Over:

José De Cauwer