.
Julie Colpaert
dinsdag 15 oktober 2024

Julie Colpaert niet langer bij VTM NIEUWS, deze job krijgt zij bij DPG Media

Verrassend nieuws.

Twintig jaar lang was ze journaliste op de nieuwsdienst, maar vanaf woensdag 16 oktober ruilt Julie Colpaert VTM NIEUWS in voor een nieuwe uitdaging. Julie gaat aan de slag als Hoofd Perscommunicatie & Woordvoerder Radio, TV en Streaming en zal zo verantwoordelijk zijn voor de perscommunicatie en woordvoering van alle VTM-kanalen en radiozenders Qmusic, JOE en Willy. Na twintig jaar neemt Julie dus afscheid van de nieuwsdienst, afgelopen zondag was ze voor het laatst te zien in VTM NIEUWS.

Julie Colpaert begon haar carrière in 2004 als nieuwslezer bij Qmusic en maakte een jaar later de overstap naar VTM. Daar was ze bijna twee decennia lang journaliste voor VTM NIEUWS, presenteerde ze in 2016 het programma Lotgenoten en werd ze drie jaar lang het gezicht van Telefacts en Telefacts Zomer. Als VTM NIEUWS-journaliste verdiepte Julie zich o.a. in het grootste nieuws uit het buitenland, bracht ze verslag uit vanuit rampgebieden, ging ze op zoek naar menselijke verhalen en volgde ze in het kielzog van politici op verkiezingsdagen. Ook afgelopen zondag 13 oktober, toen Julie de hele dag in het spoor van Antwerps burgemeester Bart De Wever liep en een laatste keer verslag uitbracht voor VTM NIEUWS.

Julie Colpaert: “VTM NIEUWS heeft me op plekken gebracht waar ik nooit had gedacht te komen en heeft me bij - vaak zeer inspirerende - mensen gebracht die ik anders nooit had ontmoet. Ik ben ongelooflijk dankbaar voor al die boeiende nieuwsjaren. Die hebben me zonder twijfel verrijkt en zelfs gevormd als mens. Onmogelijk om de hoogtepunten op te sommen, het waren er zó veel. Maar tijd nu voor een nieuwe stap. Ik ga werken met een straf team op de plek waar mijn professionele wieg stond, de Medialaan in Vilvoorde. Ik ben bijzonder blij dat ik kan doorgroeien binnen DPG Media, een dikke dankjewel aan Dirk Lodewyckx en Davy Parmentier voor het vertrouwen.

Met een jarenlange media-ervaring in haar rugzak neemt Julie afscheid van VTM NIEUWS, maar niet van DPG Media. Op woensdag 16 oktober start ze aan haar nieuwe uitdaging op de persdienst van VTM, Qmusic, JOE en Willy.

Bio van Julie Colpaert

Meer Over:

Julie Colpaert