.
Julie Van den Steen
dinsdag 5 april 2022

Julie Van den Steen: “Ik heb al heel wat bagger over mij heen gekregen”

Het ging soms heel ver

Enkele jaren geleden begon Julie Van den Steen als sidekick van Peter Van de Veire tijdens ‘De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’. Ondertussen is ze uitgegroeid tot een VTM-schermgezicht en is ze geregeld in programma’s te zien. Sinds 29 maart presenteert ze op de zender ‘Welkom In De Familie' en probeert Julie ook nu de kijkers te overtuigen van haar talen. Want niet iedereen is fan van haar, heeft ze al ondervonden.

“Ik heb al heel wat bagger over mij heen gekregen. Tot fysieke belaging toe. Dat blijft plakken, daar ben ik eerlijk over. Ik heb daar hulp voor moeten inroepen. Ik heb net een reeks sessies bij een traumapsycholoog achter de rug. Het ging anders niet, het was gewoon te heftig. Sociale media is één ding, maar dit gebeurde letterlijk bij mij thuis, in mijn veilige cocon. Daar ben ik lang en heftig voor in therapie gegaan”, bekent Julie in Dag Allemaal.

Door haar getuigenis probeert ze een voorbeeld en steun te zijn voor iedere jongere die zich herkent in het verhaal van Julie. “Als ik door mijn verhaal te doen één jongere sneller naar een psycholoog laat gaan, of naar zijn ouders kan doet stappen, dan heb ik het gevoel gehad dat ik mijn naam en m’n kop voor goede dingen heb gebruikt. En dan doe ik wat ik altijd al wou doen: een versie van mezelf zijn waar de 14-jarige Julie naar zou opkijken.”

Bio van Julie Van den Steen

Meer Over:

Julie Van den Steen