.
Hanne Verbruggen
zaterdag 11 maart 2023

K3’tje Hanne Verbruggen eerlijk over het moederschap 

Voor het eerst als mama op het podium 

Bij de aftrap van de nieuwe K3-show ‘Vleugels’ was K3 voor het eerst in maanden weer compleet. K3’tje Hanne Verbruggen keerde immers voor het eerst sinds de geboorte van haar zoontje Julien terug op het podium.

En hoewel Hanne genoten heeft van al de family time en het cocoonen, heeft ze K3 toch ook wel best gemist. Niet alleen het werk en het optreden, maar ook haar collega-K3’tjes Marthe en Julia: “Ik miste het samen repeteren, onderweg zijn, babbelen, veel lachen,…”

Haar korte afwezigheid heeft Hanne ook nog meer doen beseffen dat K3 gewoon écht haar ding is, zo vertelt ze aan Story. K3 verlaten om volop voor het moederschap te kiezen zal dus zeker niet gebeuren: “Alleen maar mama zijn was leuk voor die drie maanden, maar K3 is zo’n groot deel van mij. Ik heb dat nodig, het maakt me gelukkig”, klinkt het.

Al is Hanne wel eerlijk over hoe ze het moederschap ervaart.

Nooit meer slapen, amper tijd om te eten, aan al deze zaken had Hanne zich verwacht toen ze mama werd. Gelukkig blijkt dat erg goed mee te vallen, met dank aan zoontje Julien. “Julien is eigenlijk een heel makkelijke baby. Hij eet goed, weent amper. De nachten zijn natuurlijk wel onderbroken – ik geef ook borstvoeding – maar ik voel nog niet het effect van minder slaap. Ik mag dus absoluut niet klagen.” Al wil Hanne zeker het moederschap niet overromantiseren. “Soms is het best wel vermoeiend en je hebt een gigantische verantwoordelijkheid. Maar wanneer Julien naar me lacht, ben ik dat zo vergeten.”