.
Kamal Kharmach en Kristel Verbeke
vrijdag 19 januari 2024

Kamal Kharmach: “Ik vind het spijtig dat mensen daarop neerkijken”

Hij maakt weloverwogen keuzes

Kamal Kharmach is niet weg te slaan van televisie. Hij was voorbije jaren al te zien in ‘Andermans zaken’, ‘Geld Gezocht’ en ‘I Can See Your Voice’. Het is bijna niet te begrijpen hoe Kamal dit alles blijft combineren.

“Ik ben daar enorm blij mee. Naast het feit dat ik graag met geldzaken bezig ben, ben ik ook een entertainer. En het is dan tof om dat ei kwijt te kunnen. Al is 'Een Echte Job' niet echt een luchtig programma. Maar ik vind het spijtig dat mensen soms neerkijken op entertainment. Meer nog: ik vind dat schandalig. In deze tijden van oorlog en miserie zijn plezante programma's juist belangrijk. Ik ben er net zo trots op dat ik mensen kan helpen met 'Andermans Zaken' en dan met 'I Can See Your Voice' een glimlach op hun gezicht kan toveren”, zegt hij in Primo.

Wanneer Kamal een programmavoorstel krijgt, vraagt hij zich altijd even af wat het nut is van ‘Kamal’ in dit programma. Pas daarna neemt hij de beslissing.

“Ik wil ook gewoon niet dat de mensen mij beu raken. Dat is een valkuil in dit vak. Als ze me zouden vragen voor 'Over de Oceaan' zou ik sowieso nee zeggen. Ik zou verdorie de hele tijd zeeziek in m'n kajuit liggen stinken. Ook 'Special Forces' zou ik totaal niet zien zitten. Ik hoef niet over mijn grens te gaan, ik zit goed in mijn comfortzone.”