.
Kamal Kharmach, Siham
maandag 4 maart 2024

Kamal Kharmach: “Ik zit in een vicieuze cirkel”

Het kan altijd beter

Het gewicht van Kamal Kharmach is een echte jojo. Het schommelt de hele tijd door en de presentator is al een paar keer drastisch vermagerd. Dan helpt het even om zich weer beter in zijn vel te voelen, tot het weer begint te schommelen.

“Het is een vicieuze cirkel: als ik me goed voel, vermager ik en dan ben ik beter gezind. Als ik me slecht voel, begin ik weer te veel te eten en word ik weer dik en voel ik me nog slechter. Momenteel gaat het redelijk, ik ben weer wat kilo's kwijt. Het kan altijd beter, maar ik ben gelukkig. Ik doe heel hard mijn best om dankbaar te zijn: ik heb een leuk gezin, een mooie job. En toch raakt dat gat niet helemaal gevuld. Ik moet er eens werk van maken om dat op te lossen. Och, het leven is voor iedereen een zoektocht. En tegen dat je weet wie je echt bent, sterf je meestal”, zegt Kamal in Dag Allemaal.

Maar behalve over zijn gewicht, kan Kamal ook erg boos worden over het onrecht in de politiek. Het is iets heel cliché, maar het is wel zo.

“Als zo'n Vincent Van Quickenborne zegt dat een vrouw niet thuis moet blijven op kosten van de samenleving, dan word ik daar echt heel boos van. Mijn vrouw blijft sinds dit jaar ook thuis, dus zij is nu een huismoeder. Maar wat zij doet, is echt hard werken, en tussendoor volgt ze nog een opleiding als verpleegkundige. Mijn mama was ook een huismoeder, die heeft getravakt.'”

Bio van Kamal Kharmach

Meer Over:

Kamal Kharmach