.
Kamal Kharmach
woensdag 4 januari 2023

Kamal Kharmach: “Mensen hun broodwinning hingen van mij af”

Hij stond ziek op het podium

Op 5 januari gaat een nieuw seizoen van ‘één jaar gratis’ van start. Dit keer niet meer gepresenteerd door Thomas Vanderveken, maar wel door comedian Kamal Kharmach. Op oudejaarsavond zagen we hem nog op televisie in zijn eindejaarsconference ‘Mag ik even? 2022’, nu is het tijd voor een spannende quiz.

“Die eindejaarsconference was heel pittig. Ik stond op het podium met 40 graden koorts. Ik weet niet wat ik dan wel onder de leden had. Het woog op mijn stem, ik was doodmoe en moest tijdens het optreden geregeld van kledij wisselen omdat ik zoveel zweette. Ik voelde me echt rot en heb alles afgezegd, behalve die optredens”, zegt Kamal in Story.

Kamal wou de optredens niet annuleren om een aantal goede redens. “Alles was uitverkocht en er was geen ruimte om de optredens te verplaatsen en bovendien hingen een aantal mensen van me af voor hun broodwinning. Ik had er ook een jaar naartoe geleefd en het was een stevige investering voor mij. Ik ben er doorgekomen met koortswerende middelen en adrenaline.”

Het voorbije jaar was behoorlijk heftig voor Kamal, want hij werd ook nog eens vader van een zoontje Emien. Hij had al een dochtertje Loubna. Hij kon zich de voorbije jaren dus ontpoppen tot expert in het verversen van luiers.

“Ik had erger verwacht. Ik had gedacht dat ik Sam Gooris-gewijs zou kokhalzen bij een volle pamper. Maar het valt best mee. Gelukkig is mijn vrouw ook op dat vlak heel lief, en doet ze zo veel mogelijk in het huishouden op de momenten dat ik professioneel druk bezig ben.”